Werkwijze Apotheek Wassenaar

In de apotheek word onderscheid gemaakt tussen de volgende types medicatie, een eerste uitgifte en herhaalmedicatie. Per type is er een onderscheid in afhandeling aan de balie.

Eerste uitgifte

Als u een geneesmiddel voor het eerst krijgt, kunt u dit direct na het bezoek aan uw huisarts of specialist, indien op voorraad, ophalen bij de apotheek.

Herhaalmedicatie

Indien u een herhaalrecept aanvraagt voor 12 uur bij uw huisarts of de huisarts-assistente, dan ligt dit de volgende werkdag na 14u voor u klaar in de apotheek.

Indien u herhaalrecepten heeft voor langere tijd, dan kunt u gebruik maken van de herhaalservice die Apotheek Wassenaar biedt. U kunt de medicatie zelf aanvragen via onze website of in de brievenbus inleveren van de apotheek. Voor alle herhaalmedicatie geld dat deze de volgende werkdag na 14u voor u klaar ligt.
Indien het om herhaalrecepten op regelmatige basis gaat, raden wij u aan gebruik te maken van onze service Herhaalgemakkelijk. Hiermee bent u elke drie maanden verzekerd van uw medicijnen, die wij voor u klaarmaken en waarvan u op de hoogte gesteld wordt per e-mail.

Deze services worden gratis door de apotheek geleverd. Mocht u het op prijs stellen uw medicatie thuis te ontvangen, dan is dit eveneens mogelijk.

Bezorgen

Apotheek Wassenaar bezorgt dagelijks medicatie in Huizen en Blaricum. Op maandag, dinsdag en vrijdag word er tussen 14:00 en 18:00 bezorgd. Op woensdag en donderdag is dit al vanaf 10:00 uur. Eén keer per week is de bezorging gratis. Indien u vaker van de bezorging gebruik wilt maken, wordt hiervoor € 3,50 in rekening gebracht. Dit geld ook voor een extra bezorging wanneer u niet thuis bent, de bezorger zal u laten weten dat hij langs is geweest door een briefje in de brievenbus te doen.

Hierop geven we aan dat u uw medicatie alsnog kunt komen ophalen in de apotheek. Alle betalingen aan de deur dienen contant en bij voorkeur met gepast geld te worden voldaan bij de bezorger.