De fabrikant van de Ventolin Diskus 200 mcg , GlaxoSmithKline, heeft besloten vrijwillig een partij van deze Diskus (met zogenaamd Lotnummer:786F) terug te roepen van de markt. Ventolin wordt gebruikt om ademhalingsproblemen bij mensen met astma en vergelijkbare aandoeningen te behandelen. Uit onderzoek blijkt dat een klein aantal van de Diskus inhalatoren door een productiefout niet alle doses afgeeft. Hierdoor kan het zijn dat u niet de dosis van uw medicijn krijgt waardoor uw klachten niet afnemen. GSK neemt de patiëntveiligheid uiterst serieus en daarom worden alle producten uit de betrokken partij teruggeroepen van de Nederlandse markt.

Het betreft het volgende Lotnummer: 786F met houdbaarheidsdatum 12 mei 2019. U kunt dit nummer vinden op de onderkant van de kartonnen verpakking van de Ventolin Diskus (4 tekens na het woord ‘Lot’) of in het midden van de Diskus inhalator (dezelfde 4 tekens na het woord ‘Lot’).

Wat moet u doen?
Het is belangrijk dat u beschikt over een goedwerkende Ventolin Diskus. Controleert u daarom het Lotnummer op uw verpakking goed. Als u een verpakking heeft met het bovengenoemde Lotnummer vragen we u deze direct terug te brengen naar uw apotheek. Uw apotheker zal de verpakking voor u omruilen.Heeft u een Ventolin Diskus met een ander Lotnummer of gebruikt u een Ventolin aërosol inhalator (metalen spuitbusje), dan is er geen reden tot bezorgdheid en hoeft u deze verpakking niet terug te brengen naar de apotheek